Carl-Henrik ”Challe” Lindblad 1/6 1982 - 18/9 2008

Carl-Henrik ”Challe” Lindblad ✩1/6 1982 -   †18/9 2008

Så minns vi Carl-Henrik.

För tre veckor sedan fick vi det fruktansvärda beskedet att du, Carl-Henrik, hastigt har ryckts bort från oss. Du, vår käre lagkamrat, som både kallades Challe, Henkan och ibland Prins Charles har lämnat ett stort tomrum i vår gemenskap på Landbyvallen. Det var framförallt på Landbyn som vi lärde känna dig, Challe. Du hade inte bråttom hem efter träningar och matcher och vi var ofta ett gäng som satt kvar och diskuterade om vårt lags framgångar och tillkortakommanden. Under dessa stunder kunde vi också räkna med att du gav en rapport om läget i Premier League. Såvida inte ditt favoritlag Arsenal hade förlorat i den senaste omgången för då ”tjötade” vi om något annat. Du hördes inte mest, men din analys var alltid klockren. Vi kommer också ihåg dig som föreningsmänniska med stort F. Vi andra tyckte att vi hade gjort Norra Fågelås IF en stor tjänst bara genom att spela matcherna, men då hade du redan klippt och kritat planen. Hur många gånger har vi inte hört Carl-Erik säga att, ”Carl-Henrik kan nog rycka in om det skulle krisa”, då det var fråga om något praktiskt bestyr i föreningen. Din trohet och pålitlighet gentemot föreningen var enorm och därför känns det väldigt rätt att du blott 24 år gammal fick priset ”Årets NFIF:are”. När vi var yngre var isbanan i Korsgården vinterns naturliga samlingspunkt och där hade vi många härliga hockey-matcher. För att detta skulle vara möjligt var vi tvungna att spola is själva. I detta arbete var du drivande och du lämnade inget åt slumpen, för att få fram den perfekta isen, vilket vi andra uppskattade mycket. Våra tankar går i denna stund till din familj och din kära Rebecka. Det är med oändlig bestörtning som vi tänker på att ni två inte fick mera tid tillsammans. Samtidigt kommer det alltid finnas kvar en varm känsla över den lycka som utstrålade från er. Med de här enkla orden, Challe, vill vi lysa frid över ditt ljusa minne.
Fotbollskompisarna i Norra Fågelås IF.

Carl-Henrik Lindblad's minnesfond.

Bankgiro 330-3633

Ändamål:
Minnesfondens avsikt är att bevara minnet av Carl-Henrik Lindblad och föra hans idoga strävan att skapa en perfekt gräsyta på Landbyvallen vidare till kommande eldsjälar.
Fondens medel skall användas för att skapa en grönare, jämnare och tätare gräsyta på Landbyvallens matchplan. 50% av fondens kapital per den 1 januari varje år, får användas årligen. Fondens medel får ej användas för inköp av maskiner men kan användas till att hyra utrustning för enstaka insatser av gräsytan.
Förvaltning: Minnesfonden förvaltas av Norra Fågelås IF.s styrelse. Styrelsen bör även sträva efter att ytterligare kapital tillförs fonden kontinuerligt. Revision och förvaltningen sker av klubbens valda revisorer. Familjen Lindblad skall också årligen tillsändas en ekonomisk redogörelse om fondens utveckling och användande.
Carl-Henriks “ideal och anda”
Kärleken till fotbollen: Carl-Henriks liv genomsyrades av en enorm kärlek till fotboll. Glädjen att deltaga aktivt men även att följa sina favoritlag med stor passion.
Klubbkänslan: Att alltid ställa upp för klubben var självklart, att ställa upp för laget, hjälpa till med arbete på idrottsplatsen, liksom när det gällde att ställa upp på andra sysslor inom klubben. Ett föredöme när det gällde ideellt arbete.

Rebecka, Linnéa, Carl-Erik, Lars-Erik och Per-Erik 2009-03-01.

Uppdaterad: 05 MAR 2016 10:25 Skribent: Admin

Postadress: