Emil

De flesta i fotbolls-Skaraborg vet vem Emil i Norra Fågelås var men få vet att hans rätta namn var Lennart Eriksson. Namnet Emil fick han redan i ungdomsåren. Emil har aldrig tillhört någon annan förening än Norra Fågelås IF och där har han verkat som ledare i över 50 år. Hans stora intresse för fotboll, i synnerhet egna klubben, har gjort att han blivit något av en legend. Vad han betytt för NFIF kan nog inte till fullo uppskattas. Med sina 50 år som lagledare undrar man vem som överträffar detta. Under alla åren i fotbollens tjänst är det många årgångar fotbollspelare som han fostrat och kunnat följa. Bland andra en inte alldeles okänd spelare vid namn Ove Grahn. Alla som har haft med Emil att göra kan intyga hans stora kunnande och förmåga. Han har under alla dessa år blivit en känd och uppskattad person långt utanför Fågelås gränser. Emil avled 2011 i en ålder av 86 år.

Uppdaterad: 05 MAR 2016 10:27 Skribent: Admin

Postadress: